Bloog Wirtualna Polska
Jest 1 270 020 bloogów | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« październik »
pn wt śr cz pt sb nd
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

O mnie

Gotowanie to moja pasja. Wciąż próbuję coś nowego dla moich domowników - dużej córki weganki, małej - mięsożercy oraz syna i męża lubiących jeść w ogóle.
Kuchenka jest dla mnie narzędziem codziennym - ułatwia i uprzyjemnia mi gotowanie. Rzadko korzystam z gotowych przepisów, większość wymyślam sama lub przerabiam.Można do mnie pisać na grazyna0071@wp.pl

O moim bloogu

Przepisy na domowe obiadki, sałatki i ciasta, również do kuchenki mikrofalowej. Kuchnia niewyszukana:staram się ze zwykłych składników wyczarować niezwykłe smaki. Jeśli masz kłopot z dodaniem komenta...

więcej...

Przepisy na domowe obiadki, sałatki i ciasta, również do kuchenki mikrofalowej. Kuchnia niewyszukana:staram się ze zwykłych składników wyczarować niezwykłe smaki. Jeśli masz kłopot z dodaniem komentarza, to usuń spod niego adres i wklej go ręcznie, albo zostaw sam nick.

schowaj...

Głosuj na bloog






zobacz wyniki

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Subskrypcja

Wpisz swój adres e-mail aby otrzymywać info o nowym wpisie:

Statystyki

Odwiedziny: 1897881
Wpisy
  • liczba: 595
  • komentarze: 6201
Bloog istnieje od: 3451 dni

Lubię to

Blog Forum Gdańsk 2010

Więcej w serwisach WP

RTV-AGD

Pytamy.pl

Kategorie

Barszczyk ukraiński zabielany

środa, 13 października 2010 18:51
Skocz do komentarzy




Prezentowałam już kiedyś barszczyk ukraiński, ale to było dawno, no i był ugotowany trochę inaczej. Dla potrzeb różowej akcji zabieliłam barszczyk śmietaną, a żeby był zdrowszy, zrobiłam go na samych warzywach. Przy okazji chciałam wszystkim przypomnieć o najlepszej podstawie barszczyku, naturalnym kwasie burakowym, źródle wielu witamin i mikroelementów. Przepis na kwas burakowy znajduje się tutaj

BARSZCZYK UKRAIŃSKI ZABIELANY

kilka buraczków z kwasu burakowego
2-3 świeże buraczki
2 marchewki
pietruszka
2 łodygi selera naciowego
kawałek pora
5 ziemniaków
puszka białej fasolki
kilka łyżek kwasu burakowego
szczypta cukru
sól, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz w ziarnach
1/2 szklanki nieukwaszonej śmietany
Do garnka z wodą wkładamy pokrojone dość drobno warzywa, solimy, dodajemy 2 łyżki kwasu burakowego, przyprawy i gotujemy ze 20 minut. Po tym czasie wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy do miękkości warzyw. Na koniec dodajemy fasolkę z puszki wraz z zalewą, wlewamy jeszcze 2-3 łyżki kwasu i dajemy szczyptę cukru dla złamania kwaśnego smaku. Zabielamy śmietanką. Smacznego !

Podziel się


Komentarze do wpisu

Skocz do dodawania komentarzy

Zapamiętaj Nick

Zapamiętaj Blog

Wstaw emotikona

Akceptuję regulamin i zobowiązuję się do przestrzegania jego postanowień.

niedziela, 22 października 2017

Licznik odwiedzin:  1 897 881