Bloog Wirtualna Polska
Są 1 239 942 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« wrzesień »
pn wt śr cz pt sb nd
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

O mnie

Gotowanie to moja pasja. Wciąż próbuję coś nowego dla moich domowników - dużej córki weganki, małej - mięsożercy oraz syna i męża lubiących jeść w ogóle.
Kuchenka jest dla mnie narzędziem codziennym - ułatwia i uprzyjemnia mi gotowanie. Rzadko korzystam z gotowych przepisów, większość wymyślam sama lub przerabiam.Można do mnie pisać na grazyna0071@wp.pl

O moim bloogu

Przepisy na domowe obiadki, sałatki i ciasta, również do kuchenki mikrofalowej. Kuchnia niewyszukana:staram się ze zwykłych składników wyczarować niezwykłe smaki. Jeśli masz kłopot z dodaniem komenta...

więcej...

Przepisy na domowe obiadki, sałatki i ciasta, również do kuchenki mikrofalowej. Kuchnia niewyszukana:staram się ze zwykłych składników wyczarować niezwykłe smaki. Jeśli masz kłopot z dodaniem komentarza, to usuń spod niego adres i wklej go ręcznie, albo zostaw sam nick.

schowaj...

Głosuj na bloog






zobacz wyniki

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Subskrypcja

Wpisz swój adres e-mail aby otrzymywać info o nowym wpisie:

Statystyki

Odwiedziny: 1795381
Wpisy
  • liczba: 595
  • komentarze: 6174
Bloog istnieje od: 3275 dni

Lubię to

Blog Forum Gdańsk 2010

Więcej w serwisach WP

Bloog.pl

Bloog.pl

Kategorie

Grzyby duszone z cebulą

wtorek, 02 września 2008 10:38
Sezon na grzyby sie rozpoczął.Smażąc je na patelni ryzykujemy przypalenie a przecież szkoda by było zmarnować tyle pracy. W kuchence się nie przypalą, będą gotowe w 25 minut a jak smakują! Oto przepis:

GRZYBY DUSZONE Z CEBULĄ.

1 kg grzybów leśnych
2 duże cebule
3-4 łyżki oleju
2 łyżeczki przyprawy typu "warzywko"
sól, pieprz.
Grzyby oczyscić, pokroić i opłukać. Cebule obrac i pokroić w półplasterki. Włożyć razem z grzybami do odpowiedniego naczynia, dodać olej, trochę wody. Wstawić do kuchenki na 25 minut, na opcję 'gotowanie". Można w międzyczasie przemieszać. Wyjąć, dodać warzywko, sól i pieprz, zamieszać.
Jeśli ktoś chce, to można włożyć gorące do wyparzonego słoika, zakręcić, postawić do góry dnem i przykryć ściereczką.Zapasteryzują się. W ten sam sposób możba przyrządzić też pieczarki, te wystarczy gotować 20 minut.
Smacznego!

Podziel się

komentarze (1) | dodaj komentarz

sobota, 29 kwietnia 2017

Licznik odwiedzin:  1 795 381